Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Zilveren ringen

Zilveren ringen
Beoordeel dit artikel

De gedachte achter zilveren trouwringen

In de hedendaagse wereld zijn zilveren trouwringen enorm populair. Naast goud en platina staat zilver bovenaan de lijst van meest gewilde edelmetalen voor een ring. Over de hele wereld worden huwelijken bezegeld met een zilveren trouwring. Maar wat is nou eigenlijk de oorsprong van deze ring? En wat is de betekenis achter dit edelmetaal?

In het verleden

Vroeger was het de traditie dat de bruid een zilveren trouwring zou dragen en de bruidegom een gouden ring. Vandaag de dag is dat niet meer het geval. Nu is voor zowel de bruid als de bruidegom mogelijk om een ring van elk gewenst materiaal te dragen. Zilveren trouwringen worden traditioneel gedragen op de linkerhand, om de ringvinger. De reden hierachter komt uit de middeleeuwen, toen geloofde men namelijk dat de aders in de ringvinger naar het hart leidde.

Zilveren ringen kopen

Bij elke goede juwelier kun je vele zilveren trouwringen kopen. Ook kun je ze online vinden. Een ring kan geheel op maat gemaakt worden zodat het perfect om de vinger past. Hiervoor moet je wel de maat weten, en hierbij kan een juwelier uitstekend bij helpen. Het is belangrijk dat een zilveren trouwring comfortabel om de vinger zit, want het zal vele jaren gedragen dienen te worden.
Er zijn een hoop verschillende soorten zilveren trouwringen te koop. Vaak geeft men de voorkeur aan een zilveren ring met een diamant, omdat dit een mooie, verfijnde uitstraling heeft. Daarnaast zijn zilveren trouwringen over het algemeen goedkoper dan gouden of platina ringen, zonder dat ze minder stijlvol zijn of van mindere kwaliteit.

Waarom zilver?

Hoewel zilver minder sterk is dan platina, is het toch van zeer goede kwaliteit en kan een zilveren trouwring makkelijk het hele leven in goede conditie blijven verkeren. Zilver kan ook prachtig gecombineerd worden met allerlei soorten edelstenen, bijvoorbeeld robijn staat heel elegant. Omdat de prijs van zilver lager, is er meer ruimte in het budget om de ring te personaliseren. Een ring laten graveren kan ook heel erg romantisch zijn. Je kunt met zilver alle kanten op en toch een resultaat krijgen van hoge kwaliteit.

Tot slot

Zilveren trouwringen zijn, net als andere ringen, natuurlijk een kwestie van smaak en voorkeur. Je kunt precies de ring vinden die je graag wilt. Sommige juweliers bieden zelfs de mogelijkheid om een ring gratis te laten graveren. Kies altijd een zilveren trouwring die je persoonlijke stijl reflecteert en een comfortabel pasvorm heeft. Zilver is een prachtig edelmetaal, op gelijke voet met goud en platina, maar is zeer betaalbaar. Natuurlijk speelt geld geen rol in de liefde, maar bij elk huwelijk is er toch een bepaald budget wat niet allemaal aan een setje ringen uitgegeven dient te worden. Zilveren trouwringen zijn een perfecte keus, ze staan symbool voor liefde en zullen vele jaren gekoesterd worden.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren