Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Bezit jij al een goedkope computer?

Bezit jij al een goedkope computer?
Beoordeel dit artikel

 Een computer mogen we gerust onmisbaar noemen, er zal geen enkel bedrijf of school meer zijn zonder de pc. Ook in bijna ieder huishouden is er wel een computer te vinden. Er breekt dan ook regelmatig paniek uit als blijkt dat de computer na jaren trouwe dienst het voor gezien houdt. Er moet dan een nieuwe komen en er wordt dan ook meteen gedacht aan een goedkope computer. Toch moet deze computer dan wel een aantal spelletjes kunnen draaien en de mogelijkheid geven om ermee te kunnen gaan internetten. Wij willen je dan ook graag een aantal tips geven om een goedkope computer aan te kunnen schaffen.
Zo is het mogelijk een model met veel mogelijkheden aan te gaan schaffen zonder dat je daar de hoofdprijs voor moet gaan betalen. Het belangrijkste criterium waar je op moet letten bij de aanschaf van een computer zijn de werkzaamheden die je ermee wilt gaan doen. Dit is afhankelijk van de processor, videokaart en de harde schijf. Maak dus eerst een lijstje met de eisen, wil je games gaan spelen dan is het ook verstandig om naar de systeemeisen van je favoriete games te gaan kijken.

Ook het zelf monteren van een computer kan je veel geld besparen

Ben je nu een beetje handig dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de computer zelf te gaan monteren. Je koop dan los alle onderdelen zoals het moederbord, geheugen en de videokaart en zet deze zelf in elkaar. Ook zou je dan bijvoorbeeld opnieuw de harde schijf uit je oude pc kunnen gebruiken. Ben je nu niet zo handig dan kun je er ook voor kiezen om je toetsenbord, muis en monitor van je oude pc te blijven gebruiken.
Dit is bij sommige modellen weer een paar honderd euro die je gaat besparen. Het aanschaffen van een nieuwe computer kan dus stukken goedkoper als je een beetje research doet. Kijk dus eens bij de computers en randapparatuur en maak dan de keuze die het beste bij jou en je werkzaamheden past. Een paar uurtjes voorbereiding kan je namelijk veel geld gaan opleveren.