Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Chatten met webcam en audio

Chatten met webcam en audio
Beoordeel dit artikel

Chatten is mateloos populair.

 Het is zeker erg geliefd onder de jongere generaties, maar wint ook steeds meer terrein bij latere generaties. Je kunt tegenwoordig dan ook op tal van apparaten chatten met vrienden en familie. Uiteraard heeft de internet branche, die zich richt op chatservices ook niet stil gezeten. Je kunt bijvoorbeeld nu zelfs audio gebruiken, maar ook kan jezelf filmen tijdens het chatten. Hierbij kan je ervoor kiezen om te blijven chatten of over te gaan op praten via een audio verbindingen. In dit artikel zullen we verder in gaan op de mogelijkheden en zaken waar je op moet letten met betrekkingen tot deze extra features.

Allereerst moet je een chatplatform vinden, die audio en beelden ondersteund.

Alhoewel Whatsapp erg geliefd is en er ook audio opnames en filmpjes gestuurd kunnen worden. Zijn live beelden of spraak niet mogelijk. Hiervoor zou u over kunnen stappen naar Skype. Op de meeste mobiele telefoon is dit mogelijk en op vrijwel alle computer, die tegenwoordig worden gemaakt. Het is echter wel een stukje gemakkelijker op een computer om het scherm groter is en de camera vaak beter.

Als je kinderen hebt en helemaal jonge kinderen is het wellicht een goed idee om chatten met het gebruik van webcams te bespreken. Ze kunnen namelijk gemakkelijk in de verleiding worden gebracht dingen te laten zien of te doen, waar ze spijt van krijgen. Het zou namelijk ook goed kunnen dat de chatpartner van je kinderen opnames heeft gemaakt van de audio en webcambeelden en hier geen goede bedoelingen mee heeft.

Uiteraard moet je je kinderen wel de ruimte geven als al wat verder in hun tienerjaren zitten. Leg ze gevaren duidelijk uit en laat ze vervolgens zelf de beslissing maken. Ze zijn misschien nog wel jong, maar hebben ook een gezond verstand. Bij jonge kinderen is het een ander verhaal. Houd dit vooral wel goed in de gaten en laat onder geen beding anderen misbruik maken de jonge geest van je kinderen. Jonge kinderen kunnen vaak de gevolgen niet overzien van hun daden en zijn erg nieuwsgierig naar nieuwe dingen.

Verder is ook aan te raden een goede computer of telefoon aan te schaffen om de beeld en geluidskwaliteit te verbeteren. Bij een computer kan je echter altijd nog een aantal externe attributen kopen om eventuele beperking van je eigen computer.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren