Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een webinar opnemen

Een webinar opnemen
Beoordeel dit artikel

Wil je als bedrijf of organisatie graag je nieuwe producten of diensten promoten maar wil je het op een creatieve manier doen? Een manier waar er sprake is van interactie? Dat kan! Schakel een webinar in.

Webinars zijn presentaties die live en op het moment van presentatie gelijktijdig op het internet wordt uitgezonden. Het is dus voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan deze presentatie. Wel dien je je van te voren aan te melden. Tijdens de presentatie is het mogelijk voor de kijkers om vragen te kunnen stellen aan de presentator. Deze vragen worden vervolgens door een moderator doorgespeeld naar de presentator die deze vragen vervolgens beantwoord.

Omdat de presentatie live is, is het dus belangrijk dat er geen fouten worden gemaakt. Maar helaas, hoe goed je ook bent voorbereid, er kan altijd wat mis gaan. Denk aan een presentator die zich verspreekt of de spotlights die gaan knipperen. Vooral dat laatste is een technisch probleem dat niet altijd vermeden kan worden.

Om dit soort gênante momenten te voorkomen is het raadzaam om een webinar van te voren al op te nemen. Daarna kan deze webinar op tijd stip van uitzending gewoon worden uitgezonden. Op deze manier kan de presentator zijn tekst niet kwijt raken. Ook is er meer ruimte voor interactie met de kijkers. De kijkers stellen vragen waar meer respons op is. Dit creëert automatisch een goed gevoel bij de kijkers. Zij zullen in het vervolg dan ook eerder geneigd zijn om gebruik te maken van jouw producten of diensten.

Daarom is het aan te raden een webinar van te voren op te nemen. Enerzijds om fouten te voorkomen en anderzijds om een betere relatie met de kijkers op te bouwen.