Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Meer dan 1 miljoen huishoudens gebruiken glasvezelinternet

Meer dan 1 miljoen huishoudens gebruiken glasvezelinternet
Beoordeel dit artikel

Afgelopen maand is in Nederland de grens van 1 miljoen glasvezelklanten gepasseerd. Zelfs met de uitrol die minder hard groeit dan de afgelopen jaren blijft het aantal gebruikers toenemen. Over heel 2015 gezien kwamen er ongeveer 200.000 nieuwe glasvezelgebruikers bij.

Via de netwerken van Reggefiber, wat een dochterbedrijf van KPN is, zijn ruim 900.000 huishoudens aangesloten op glasvezel. De andere 100.000 klanten gebruiken glasvezelnetwerken van CIF en kleinere lokale netwerken. Glasvezel is nu af te nemen in 229 gemeenten in Nederland.

Ben jij benieuwd of glasvezel voor jou een optie is? Vul je adresgegevens in de vergelijker in en bekijk direct of glasvezel op jouw adres mogelijk is. Goedkoop internet vergelijken op Overstappen.nl is gratis en gemakkelijk te doen.

Met glasvezel is het, net zoals met ADSL- en kabelinternet, mogelijk om te kiezen voor alles in 1 abonnementen. Voordeel van glasvezel is dat je altijd genoeg internetsnelheid hebt voor interactieve HD tv kijken op meerdere tv’s, internetten, online streamen en alles wat je tegelijk wil doen op het internet.

Voordelen van alles in 1 is dat het goedkoper is door het combineren van de diensten, er één factuur is waar de diensten opstaan en dat je bij eventuele problemen één aanspreekpunt hebt. Vergelijk internet bellen en tv bij EasySwitch.nl om snel het goedkoopste alles in 1-abonnement te kiezen wat aan jouw eisen voldoet. Natuurlijk is het mogelijk om te vergelijken op verschillende eigenschappen zoals internetsnelheid, soort aansluiting en aantal tv-zenders. Je kan ook internet bellen tv vergelijken bij Overstappen.nl om op zoek te gaan naar het beste alles in 1-abonnement passend bij jouw wensen.

Omdat glasvezel nog lang niet in heel Nederland beschikbaar is, moet je er wel op letten welk soort aansluiting je kiest. Het is bij ADSL soms het geval dat je vanwege een lange afstand tot de wijkcentrale maar met een maximale internetsnelheid van 10-15 Mbps zit, wat niet ideaal is. In dat soort gevallen kan het beter zijn om alles in 1 via de kabel te nemen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren