Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Drie vaak genegeerde aspecten van online marketing.

Drie vaak genegeerde aspecten van online marketing.
Beoordeel dit artikel

Wanneer het op online marketing aankomt is de vraag: ‘Is het effectief?’ verschoven naar: ‘Hoe kun je het bereik van online marketing vergroten?’

Met meer dan driekwart van alle ondernemers die gebruikmaken van online marketing bestaat er geen twijfel over de rol die online marketing speelt in de bewustwording van producten en diensten onder bedrijven en consumenten.

Het punt van online marketing is echter dit: het levert ten eerste niet direct resultaat op. Ten tweede is het een arbeidsintensieve bezigheid. Ten derde moet je weten waar je mee bezig bent.
Wanneer jij je bezig gaat houden met online marketing weet dan dit. Sommige werkzaamheden, die je uit moet voeren, zijn vrij standaard. Andere zijn werkzaamheden die je bewust moet onthouden. Vaak zijn het deze andere werkzaamheden die ervoor zorgen dat je online marketing strategie valt of staat. Dit zijn de werkzaamheden die je de resultaten geeft waarnaar je op zoek bent.

Toch zijn er veel online marketeers die deze dingen over het hoofd zien. Hieronder zet ik een aantal voor je op een rij.

Inspiratie opdoen.

Er zijn grote merken die veel rendement halen uit hun online marketing campagne. Kijk naar wat zij doen en trek hier lering uit. Je kunt hieruit misschien een strategie leren, waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

Meer ‘Jij’, minder ‘Ik’.

Een online marketeer moet een goede balans vinden tussen het lanceren van een merknaam en van een product. Veel van hen richten zich voornamelijk op het verspreiden van het nieuwe merknaam, maar vergeten dat de meeste mensen niet bekend zijn met het merk. Daarnaast zal de doelgroep het nut van het merk ook niet inzien, als zij geen idee hebben wat het product is, of wat het doet. Daarom is het belangrijk je online marketing campagne te richten op je doelgroep. Probeer bijvoorbeeld een probleem van je doelgroep op te lossen en richt daar je campagne op.

Creativiteit en innovatie.

Wat veel marketeers ook doen is de geijkte paden volgen, terwijl creativiteit zoveel meer waarde heeft. Het volgen van de regels van online marketing is niet verkeerd, maar wel als het je creativiteit in de weg staat. Op lange termijn zal je zien dat creativiteit en innovatie meer vruchten afwerpen dan wanneer jij je uitsluitend houdt aan de regeltjes.

Online marketing Groningen.

Online marketing Groningen is een jong en dynamisch bedrijf dat voor u een vruchtbare marketingstrategie kan opzetten. Aan de hand van linkbuilding en content marketing zorgen wij ervoor dat u niet alleen vindbaar bent in de zoekmachines, wij zorgen er ook voor dat uw product verspreid wordt onder een grote doelgroep. Bezoek één van onze websites online marketing Groningen – Linkbuilding, of online marketing Groningen – Webdesign.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren