Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Social media tips voor bedrijven

Social media tips voor bedrijven
Beoordeel dit artikel

Gedraag je niet te formeel

Als bedrijf plaats je vaak te snel zakelijke berichten op social media. Informele berichten doen het vaak veel beter wanneer je tussen de massa wilt opvallen. Maak gebruik van humor en de taalgebruik van je doelgroep.

Maak content die past bij je bedrijf

Het lijkt leuk om als bedrijf mee te gaan in elke social media trend, maar vaak werkt dit niet. Zorg ervoor dat je content maakt die past bij je bedrijfsdoelstellingen. Het vastleggen van een duidelijke social mediastrategie aan het begin van je social media avontuur kan hierbij helpen.

Maak content die past bij je doelgroep

Verdiep je in de wensen en behoeften van je doelgroep. Vraag jezelf af wat je doelgroep leuk vindt om te lezen en probeer hier op in te spelen. Kijk niet naar algemene trends maar houd vooral je doelgroep dus in de gaten. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet alleen gefocust bent op een groot bereik, maar dat je als bedrijf juist gaat voor een relevant bereik.

Gebruik videomateriaal

Gebruik maken van videomateriaal op social media kanalen is tegenwoordig erg belangrijk. YouTube, Snapchat, Facebook, Instagram.. bijna alle social media kanalen maken wel gebruik van (korte) video’s. Wanneer iemand bijvoorbeeld door het nieuwsoverzicht van Facebook scrolt blijft diegene vaak hangen bij korte video’s, over ellenlange teksten wordt vaak heen gelezen. Door middel van een video trek je de aandacht en houd je deze ook vast. Veel bedrijven maken gebruik van het laten maken van een uitleganimatie en plaatsen deze op social media kanalen. Een techniek die werkt!

Activiteit

Wanneer je bijvoorbeeld een Facebookpagina aanmaakt is het belangrijk dat je ook actief bent op deze pagina. Wanneer je één keer in de vier maanden iets plaatst ben je niet actief genoeg. Blijf berichten plaatsen die je doelgroep aanspreekt en bouw hierdoor een steeds groter netwerk op.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren