Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Speciale webhosting voor WordPress?

Speciale webhosting voor WordPress?
Beoordeel dit artikel

Je wilt graag een WordPress website maken, nu moet je alleen nog een keuze maken voor de webhosting. Is er speciale webhosting die geschikt is voor WordPress? Kan ik ergens speciale WordPress-hosting vastleggen?

Speciale hosting die geschikt is voor WordPress is een fabel. Hosting is hosting en hostingproviders houden rekening met zwaardere systemen zoals Magento. Echter wordt hosting niet speciaal geoptimaliseerd voor WordPress-websites, je betaald voor het afnemen van resources voor een website. Je hosting is beschikt dus over meer resources of minder resources en welke website je hierop zet, maakt in principe niet uit, ook het webdesign is niet van belang voor de keuze van je webhosting.

Zwaardere systemen eisen meer van de onderliggende hardware, zo zal het verbeteren van de CPU en het geheugen zorgen dat de performance verbeterd van grote zware systemen.

Welke soorten webhosting kun je allemaal afnemen?

Shared webhosting
Dedicated webhosting
Co-located webhosting
Managed/Unmanaged VPS

Shared webhosting

Je staat met jouw website op een server met honderden andere websites. Iedere website op dezelfde server krijgt hetzelfde ip-adres en bestanden worden geladen aan de hand van de correcte domeinnaam.

Dedicated webhosting

Het verschil tussen shared- en dedicated webhosting is dat je niet meer met verschillende andere websites op een server staat. Je gebruikt de volledige capaciteit van de server voor jouw website. Je kunt al wel nagaan dat deze vorm van webhosting een stuk duurder is en alleen noodzakelijk is voor extreme websites met veel verkeer.

Co-located webhosting

Co-located webhosting is in principe weer hetzelfde als een dedicated server, echter maak je gebruik van je eigen server en plaats je die bij een provider in het datacenter. Je huurt dus daadwerkelijk een plaatsje in het rek van het datacenter.

Managed of Unmanaged VPS

Een virtual private server kun je bestellen in een managed of een unmanaged versie. Je krijgt een virtuele omgeving die je volledig volgens jouw wensen kunt inrichten. Je kunt de software kiezen en installeren etc. Voor de minder technische mensen is er ook de mogelijkheid om een managed VPS af te sluiten, dan wordt het onderhoud en de installatie uitgevoerd door een systeembeheerder van de betreffende provider.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren