Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De installatie van WordPress op twee manieren!

De installatie van WordPress op twee manieren!
Beoordeel dit artikel

 WordPress kan op twee manieren geinstalleerd worden, de oude en de nieuwe. De oude methode en meestal geschikt voor de ervaren webmasters is door gebruik te maken van een FTP-client. De nieuwe methode maakt het allemaal een stuk eenvoudiger, je kunt WordPress direct installeren met behulp van Installatron.

Hoe installeer je WordPress op de oude manier?

Indien je webhosting en een domeinnaam hebt aangeschaft bij een webhoster dan heb je de mogelijkheid om een database aan te maken. Er zijn een aantal onderdelen nodig om succesvol een WordPress-website online te zetten. Je hebt een database nodig, je hebt de bestanden nodig en je hebt een FTP-client nodig om de bestanden te uploaden.

Allereerst is het belangrijk dat je een database-user en een ftp-account aanmaakt. Hierna maak je de database aan en download je een FTP-client, zoals Filezilla.

Hierna kun je de WordPress-bestanden downloaden van de WordPress-website en deze uploaden met behulp van de FTP-account en Filezilla.

De installatie begint wanneer je naar jouwdomeinnaam.nl/install/ surft. Het belangrijkste onderdeel van de gehele installatie is de koppeling met de database. Zorg dat je de juiste databasegegevens gebruikt die je eerder aangemaakt hebt. Eenmaal na een succesvolle installatie ga je naar jouwdomeinnaam.nl/wp-admin om in te loggen op het beheerderspanel.

Hoe installeer je WordPress op de nieuwe manier?

De nieuwe manier is een stuk eenvoudiger en kan zelfs uitgevoerd worden door mensen zonder technische kennis. Veel webhosters maken gebruik van DirectAdmin, DirectAdmin geeft jouw de mogelijheid om gebruik te maken van Installatron. Installatron is een geautomatiseerde dienst om snel en eenvoudig applicaties te installeren. Je kunt WordPress direct installeren binnen vijf minuten. Je hoeft geen FTP-accounts aan te maken of database-accounts.

Een ander voordeel aan het gebruik van Installatron is dat Installatron jouw WordPress-website automatisch voor je update. Ook kun je thema’s of plug-ins automatisch laten updaten indien er een nieuwe versie uit is. Zo voorkom je dat er beveiligingslekken binnen jouw website ontstaan.

Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over het maken van back-ups, je kunt instellen dat er automatisch maandelijks een back-up op de server wordt gemaakt.

Je ziet tegenwoordig dat zelfs de ervaren specialisten gebruik gaan maken van Installatron, omdat het gewoon heel veel tijd scheelt. Wil je meer informatie over de installatie van WordPress? Bekijk dan deze volledige WordPress handleiding.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren