Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hosting voor een eigen website regelen.

Hosting voor een eigen website regelen.
Beoordeel dit artikel

Het kiezen van een webhosting dienst voor jouw eigen website kan ingewikkeld zijn. Zeker wanneer je geen idee hebt welke soorten webhosting er beschikbaar zijn. Het eerste om over na te gaan denken is wat je exact nodig hebt. Dit artikel legt je alle noodzakelijke aspecten van internet hosting uit. Waarom is het belangrijk om dit te begrijpen? Het type hosting dat je kiest zal uiteindelijk een grote invloed hebben op jouw website en jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk om hier de juiste keuzes in te maken.

Slecht onderhouden servers zijn slecht voor je laadtijden.

Jouw website kan nog zo goed ontworpen zijn, maar dit heeft in de basis een beperkte invloed op de prestaties van jouw website in de technische zin. Je kunt een website optimaliseren middels caching en het comprimeren van afbeeldingen, maar dat is niet genoeg. Een slecht onderhouden server is killing voor de laadtijden van jouw website. Hosting is niet goedkoop. Maar dat is nog geen reden om bij de eerste beste goedkope provider te gaan hosten. Het is aan te nemen dat een grotere hosting provider hun zaken beter op orde hebben. Over het algemeen geldt de regel goedkoop is duurkoop. Webhosting vergelijken is daarom heel erg belangrijk. Ga alleen voor de hosting provider met de beste beoordelingen. Het is dus verstandig om eerst verschillende hosting providers te vergelijken op basis van klantervaringen.

Ga goed na wat je exact nodig hebt aan hosting.

Voordat je definitief een webhosting service voor jouw website kiest, moet je eerst weten wat je exact nodig hebt. Dat helpt je bij het vinden van het juiste hosting pakket voor jouw project. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om een pakket van 40 euro per af te sluiten voor een website met gemiddeld 100 bezoekers per maand. In Nederland heb je al gauw genoeg aan het goedkoopste hosting pakket dat een hosting bedrijf aanbiedt. Je kunt eventueel later altijd nog upgraden naar een duurder pakket. Hierdoor kun je op een goedkope manier de kwaliteit van de hosting service bij een bedrijf testen. Er zijn verschillende hosting providers, sommige specialiseren zich in zakelijke klanten en hanteren daarom hogere tarieven. Vergelijk daarom webhosts ook op prijs. Uiteindelijk wil je niet teveel betalen, maar uiteraard wel een goede hosting dienst afnemen.

Shared of dedicated webhosting?

Shared hosting is een van de meest voorkomende webhosting diensten. Deze vorm van hosting is zeer betaalbaar. De reden waarom iemand voorkeur zou kunnen hebben voor deze dienst is simpelweg dat het velen malen goedkoper is dan andere vormen. Je deelt hier een server met anderen. Door de bandbreedte en webruimte te delen kan de prijs omlaag. Hier hoef je niks voor te regelen. De webhost regelt de verdelingen en stelt gewoon een stukje serverruimte beschikbaar. Bij dedicated hosting heb je zelf de controle over de hele server. Je hebt meer invloed op het gebruik van middelen omdat jij de enige bent die toegang heeft tot de server en het bedieningspaneel. Deze vorm van hosting is echter wel veel duurder.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren