Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Messi als een vis in het water op het voetbalveld

Messi als een vis in het water op het voetbalveld
Beoordeel dit artikel

Het is natuurlijk overduidelijk, maar Messi is echt als een kind in een speeltuin wanneer hij op het voetbalveld staat. Wat ballenbak ballen voor een kind zijn, is een voetbal voor Messi: een groot genot! Het is dan ook niet gek dat hij wederom de Gouden Bal won in Zürich. Dit is de prijs voor de beste voetballer van het jaar. Wat maakt Messi dan nou een betere voetballer dan de andere voetballers?

Mot op het veld? Messi moet er niks van hebben

Het is algemeen bekend dat tussen de twee Spaanse clubs FC Barcelona en Real Madrid altijd spanning heerst wanneer deze wedstrijd der wedstrijden gespeeld wordt. Het loopt dan ook vaak uit de hand. Alleen een ding valt altijd op: waar is Messi? Hij moet er niks van hebben. Scoren, dat is wat hij wil, moet en doet. Het enige wat hij wil is voetballen. Het is misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar dit zou een reden kunnen zijn waarom hij de beste voetballer van de wereld is. Hij houdt zich niet bezig met andere dingen. Je ziet daarom altijd dat overduidelijke plezier dat hij heeft wanneer hij op het voetbalveld staat.

Goede technieken

Volgens Visscher, bewegingswetenschapper, heeft Messi een uitstekend spelinzicht en techniek. Dit hebben meerdere spelers natuurlijk, maar wat hem juist onderscheidend maakt, is zijn lengte. Doordat hij maar 1,71 meter is, ligt zijn zwaartepunt dichter bij de grond. Hierdoor is hij meer wendbaar dan andere spelers. Hij kan wanneer hij in beweging is snel naar de andere kant bewegen op maximale snelheid. Deze bewegingen zijn niet te houden voor de tegenstander. Ook zijn balcontrole is verreweg beter. Dit komt doordat hij de bal vaker aanraakt dan andere spelers. Dit maakt Messi ook overduidelijk beter: zijn doelgerichtheid. Als Messi iets wil, zal hij daar ongetwijfeld honderd procent voor gaan.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren