Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Voetbal als verbindende sport

Voetbal als verbindende sport
Beoordeel dit artikel

Voetbal is absoluut de volkssport nummer één te noemen. Zelfs mensen die over het algemeen niet veel naar voetbal kijken, zoals vrouwen of kinderen, willen met belangrijke wedstrijden nog wel eens de televisie aanzetten en samen met familie of vrienden naar de wedstrijd kijken. Voetbal is een verbindende sport, omdat het mensen bij elkaar brengt. Zeker met de Europese- of wereldkampioenschappen is het duidelijk te merken dat voetbal mensen aan elkaar verbindt. Trek in die periode oranje kleding aan en de kans is groot dat mensen direct over voetbal beginnen. Hele straten kleuren oranje en buren die elkaar normaal weinig zien, zitten nu samen tv te kijken op het grote scherm dat buiten neer is gezet. Hele straten komen samen, eten samen en genieten samen van het fantastische spel. Voetbal als verbindende sport kan hele buurten bij elkaar brengen. Mensen die normaal gesproken niet met elkaar omgaan, doen dat nu wel. Het is geweldig dat een sport mensen op zo’n intense manier met elkaar kan verbinden.

De grote verschillen vallen weg
Alle verschillende soorten cafés die grote televisieschermen neerzetten, kunnen rekenen op grote belangstelling bij mensen. Vele mensen gaan saamhorig voetbal zitten kijken en samen juichen als er gescoord wordt door het Nederlands elftal. Je kunt er als wildvreemde binnenkomen en je zult er gelijk bij horen. Het maakt niet uit wie of wat je bent; want het gaat alleen nog maar om voetbal. De bankdirecteur zou bij wijze van spreken naast de timmerman aan een tafel kunnen zitten. Voetbal is dus een verbindende sport die allerlei mensen met elkaar in contact kan brengen.

Fan van het Team
Ook kunnen mensen erg fan zijn van een team. Als meerdere mensen fan zijn van hetzelfde team, waarvan al grootste voorbeeld het Nederlands Elftal te noemen is, brengt dit een enorm saamhorigheidsgevoel met zich mee. Mensen kunnen zowel fan zijn van het voetbalteam zelf als van het team achter de schermen, zoals bijvoorbeeld zaakwaarnemer Soren Lerby of trainer Louis van Gaal.