Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Wat is een wetsuit en waar wordt het voor gebruikt

Wat is een wetsuit en waar wordt het voor gebruikt
Beoordeel dit artikel

Wetsuit – Wat is het en waar is het voor?

Een wetsuit is een pak dat hoofdzakelijk door watersporters wordt gedragen om de lichaamstemperatuur op pijl te houden. Het dragen van een wetsuit geeft watersporters de mogelijkheid om ook in barre weersomstandigheden op een veilige wijze een watersport te kunnen beoefenen.

Een wetsuit wordt gemaakt van neopreen. Een wetsuit heet een wetsuit doordat er een kleine hoeveelheid water tussen het lichaam en het pak komt. Het lichaam warmt deze laag water op, waardoor er een isolerende laag ontstaat. Hierdoor blijft de lichaamstemperatuur geruime tijd op pijl.

Waar op letten bij het kopen van een wetsuit

Om de werking van een wetsuit te kunnen garanderen, is het belangrijk dat het wetsuit bij de eerste keer passen zeer strak om het lichaam zit. Naarmate het surfpak meerdere malen gedragen wordt, rekt de stof langzaam wat uit. Bij een te groot wetsuit kan er een te grote hoeveelheid water tussen het pak en het lichaam komen, waardoor het lichaam niet meer in staat zal zijn om het op te warmen. De lichaamstemperatuur blijft dan niet op pijl, maar zal verder afnemen met alle mogelijke gevolgen van dien.

Wetsuits voor kinderen, heren en dames

In bovenstaande alinea komt duidelijk naar voren dat de pasvorm van essentieel belang is om de werking van een wetsuit te kunnen garanderen. Zo zijn er wetsuits voor kinderen , heren en dames. De pasvorm en het model zijn aangepast aan de gebruikelijke lichaamsvormen om een optimale werking te kunnen garanderen. Raadpleeg voor het kopen van een wetsuit de maattabel om zeker te zijn van de juiste maat.