Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De leukste vrijwilligerswerkprojecten

De leukste vrijwilligerswerkprojecten
Beoordeel dit artikel

Wil je meer van de wereld zien, maar tegelijkertijd je verblijf in het buitenland ook nuttig besteden? Dan is vrijwilligerswerk de perfecte combinatie. Daarmee leer je de wereld echt kennen, ontwikkel je jezelf en help je mensen die je hulp hard nodig hebben.

De wereld zien zoals die echt is

Je kunt de wereld op veel manieren bekijken. Je kunt bijvoorbeeld een luxe all-inclusive rondreis in het buitenland gaan maken. Daar is helemaal niets mis mee, want met wat jij tijdens je reis uitgeeft, help je de lokale bevolking al. Maar als je de cultuur van het land waar je bent echt van dichtbij wilt meemaken, en de lokale bevolking op meer manieren wilt ondersteunen dan alleen door souvenirs te kopen, dan is vrijwilligerswerk in dat land de beste oplossing.

Deel je reis in zoals jij wilt

Als je vrijwilligerswerk gaat doen, hoeft dat niet te betekenen dat je gelijk vier weken alleen maar aan het werk bent. Je kunt bijvoorbeeld een reis door een land maken en tijdens je reis een aantal dagen helpen in een lokale gemeenschap. Zo combineer je het nuttige met het aangename. Als je goed voorbereid vrijwilligerswerk wilt gaan doen bij een organisatie die daar veel ervaring mee heeft, kijk dan bij vrijwilligerswerk bij Travel Active. Travel Active is een reisorganisatie met veel ervaring op het gebied van het aanbieden en begeleiden van projecten met vrijwilligers in landen in Azië, Afrika, en Midden- en Zuid-Amerika.

Help mee met Travel Active

Je kunt bij Travel Active kiezen uit verschillende soorten reizen. Bijvoorbeeld reizen met veel avontuur en cultuur, en de mogelijkheid om daarna een aantal weken mee te helpen bij projecten in onder meer Sri Lanka, Bali en Thailand. Of combinatiereizen, waarbij je naar meerdere bestemmingen gaat en daar kunt helpen. Travel Active organiseert ook groepsreizen met een duurzaam karakter en gezinsreizen met de mogelijkheid om het hele gezin vrijwilligerswerk te doen. Kijk voor alle mogelijkheden en meer informatie op de site van Travel Active.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren