Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een chalet onder de zon

Een chalet onder de zon
Beoordeel dit artikel

Een investering in jezelf

 Een chalet onder het zonnetje en er ook nog aan verdienen? Dat is mogelijk! Een vakantiewoning kan namelijk ook een investering zijn waar je rendement op verdient. Wanneer jij in Nederland bent kan je je vakantiewoning verhuren aan andere vakantiegangers. Als je zelf op vakantie wil, zorg je natuurlijk dat je huisje vrij is voor jou. Zo verdien je je originele investering in een aantal jaar weer terug.

Een andere mogelijkheid is je huis verkopen naar een aantal jaar. De huizenmarkt wordt steeds duurder, tegelijkertijd stijgt de vakantiewoningen markt mee. Het kan dus zijn dat jouw vakantiehuis in waarde stijgt. Een chalet kopen, is dan nog niet zo’n slecht idee.

Tips voor het vinden van het ideale vakantiehuis

Kijk ook eens naar huizen in landen met een minder dure huizenmarkt, maar wel een up-and-coming gebied zoals bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Een tweede woning kopen in een minder duur land, kan een koopje zijn.

Weet wat je wil. Maak een lijst met al jouw eisen en wensen voor een vakantiehuis. Wijk niet teveel af van je eerste belangen bij een vakantiehuis. Schrijf op hoeveel kamer het moet hebben, de omgeving en het soort woning. Dit bespaart tijd met zoeken naar jouw ideale woning, het aanbod is namelijk super groot.

Google, google en google de woning, organisatie en de omgeving. Je wil namelijk niet een huis kopen waar vlak in de buurt een vervuilende fabriek staat. Kom niet voor verrassingen te staan en doe goed onderzoek, hiermee voorkom je een miskoop. Het is ook een goed idee om je te verdiepen in de cultuur van het land waar je een huis koopt.

Vergroot je budget en deel een huis met je collega’s, vrienden en familie. Je kan dan met zijn alle op vakantie gaan of juist in een andere periode op vakantie gaan dan je mede-eigenaren. Je krijgt dan de luxe van een groot huis maar door het delen voor een kleinere prijs. Samen kan je de winst delen van het verhuur van je vakantiewoning als jullie er beide niet zijn. Is dat geen goed idee?

Succes met het vinden van jouw vakantie droomhuis. Een investering in jezelf.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren