Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Eilandhoppen onder het genot van de Griekse zon

Eilandhoppen onder het genot van de Griekse zon
Beoordeel dit artikel

Het is een steeds vaker voorkomend fenomeen binnen de rubriek vakantie Griekenland: eilandhoppen. Het woord vliegt steeds vaker om je oren heen, maar wat is eilandhoppen nou eigenlijk? Je reist naar een eiland waar je een aantal dagen verblijft en vervolgens ga je door naar het volgende eiland. Zo kun je in een korte tijd veel eilanden zien.

Waarom Griekenland?

Griekenland heeft maar liefst méér dan 6000 eilandjes waarvan er 78 bewoond zijn. Doordat Griekenland zoveel eilanden heeft, is het een perfecte bestemming voor eilandhoppen. Dit is natuurlijk niet de enige reden om naar de Griekse eilanden te gaan. Elk eilandengroep is uniek door zijn eigen cultuur, natuur, bouwstijl en sfeer. Bovendien laat de Griekse zon ons bijna het hele jaar niet in de steek. Wie droomt er nou niet van om zoveel in één reis te beleven?

Eenmaal op de eilanden

Eenmaal op de eilanden aangekomen, is hét moment aangebroken om deze te gaan verkennen. De rustige wegen door de natuur lenen zich perfect voor een fietstocht. Bovendien zijn lang niet alle eilanden (eenvoudig) te ‘befietsen’. Hét ideale fietseiland van Griekenland is Kos. Met een groep of gezin gaat dit natuurlijk wat lastiger, misschien is het dan een idee een auto huren in Griekenland. Dit geeft je de kans om zoveel mogelijk van de Griekse beschaving te ontdekken. Het is helemaal aan jezelf hoe je graag wilt verblijven. Er zijn tal van vakantiehuizen in Griekenland waar je even helemaal bij kan komen van de indrukken die je hebt opgedaan. Eerder op zoek naar een budget of luxe hotel in Griekenland? Ook dat is mogelijk, er zijn enorm veel mogelijkheden voor een vakantie Griekenland.

Wat heb ik nodig om op de Griekse eilanden te hoppen?

Ja … het is voor vertrek natuurlijk wel handig om te weten wat je nou precies mee moet nemen als je gaat eilandhoppen. Zelf vind ik het altijd handig om een lijstje te maken voor vertrek, om te voorkomen dat de helft weer op Hollandse bodem achterblijft. Goed beschermende zonnebrand is een must. Als je veel over het water reist of actief bezig bent, is het belangrijk jezelf goed te beschermen tegen de felle zon. Een reisgids is ook erg handig, zo kun je zelf kiezen welke eilanden het beste passen bij jouw wensen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren