Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Geld terug vertraging vlucht

Geld terug vertraging vlucht
Beoordeel dit artikel

Vertraging met het vliegtuig

Het is je vast eens overkomen: vertraging met het vliegtuig. Of je nu voor je werk op business trip was, op bezoek wilde bij verre familie of gewoon lekker op zomervakantie was met de kinderen, vertraging is nooit leuk. Al helemaal niet wanneer je hierdoor afspraken of aangesloten vluchten mist. Andere vervelende dingen die kunnen gebeuren bij een trip met het vliegtuig zijn plotselinge omboekingen en annuleringen. Hierbij kan een vakantie of business deal in het water vallen.

Compensatie bij vertraging

Omdat je niet de enige bent die hier last van heeft, en het claimen van een compensatie bij maatschappijen je nogal moeilijk gemaakt wordt, is het handig om hier een instantie voor in te schakelen. Zo krijg je snel en makkelijk geld terug bij vertraging. Het is namelijk zo dat je tot wel €600 aan compensatie teruggestort kan krijgen op jouw rekening! Dat is de moeite (of eigenlijk geen moeite) waard.
Wanneer je vlucht meer dan 4 uur vertraagd is, hangt het van je vluchtafstand af hoe hoog de compensatie is waar jij recht op hebt. Ook wanneer je vlucht geannuleerd of omgeboekt is, kan het zijn dat je geld terug kunt krijgen. Het kan zijn dat de klantenservice van jouw maatschappij in eerste instantie zegt dat jouw vlucht niet in aanmerking komt voor vertraging, maar controleer dit altijd zelf (of laat dit voor je doen).

Hoogte vergoedingen

De hoogte van de mogelijke vergoeding vertraging vlucht :
250€ bij een vlucht van minder dan 1500 km
400€ bij een vlucht van tussen de 1500 en 3500 km
600€ bij een vlucht van meer dan 3500 km

Voorwaarden compensatie en uitzonderingen

Het is wel belangrijk dat de vlucht meer dan vier uur vertraagd is. Mocht dit tussen de drie en vier uur zijn, dan wordt het bovenstaande bedrag gehalveerd. Is uw vertraging korter dan drie uur, dan heeft u helaas geen recht op een vergoeding van de maatschappij waarmee u gevlogen hebt. Dit omdat korte vertragingen voor kunnen komen, wat menselijk is.

In bepaalde gevallen is de maatschappij waarmee je vliegt niet verantwoordelijk. Dat geldt bij extreme weersomstandigheden (denk aan ijzel, storm, orkanen), politieke onrust of stakingen. Helaas kunt u in deze gevallen geen geld terug krijgen en berust uw vertraging op pech.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren