Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Het pareltje van het oosten: Bali

Het pareltje van het oosten: Bali
Beoordeel dit artikel

 Bali is een eiland in Indonesië dat de laatste jaren steeds populairder is geworden als vakantiebestemming onder Nederlanders. Bali is namelijk de bekendste vakantiebestemming in Zuidoost-Azië. Maar waarom is deze bestemming zo populair geworden de laatst jaren? Op deze pagina lees je er meer informatie over.

Waarom Bali zo populair is

De voornaamste reden waarom Bali in Indonesië erg populair is, is omdat het een zeer diverse vakantie is. Er is namelijk voor iedereen wel wat te beleven. Zo kun je er het hele jaar door terecht voor een heerlijk en aangenaam klimaat. Het enige waar je rekening mee dient te houden is het regenseizoen. Verder is het er het hele jaar door rond de 30 graden en zijn er schitterende stranden. De mooiste stranden van het eiland zijn te vinden in het zuiden bij Uluwatu. Hier kun je ook erg goed surfen. Beginners worden aangeraden om te gaan surfen bij Kuta en Seminyak.
Kuta en Seminyak zijn ook de meest toeristische gebieden van het hele eiland. Hier vind je dan ook alle uitgaansgelegenheden. Er zijn tientallen clubs en honderden bars te vinden. Het hele jaar door kun je er dus ook een goed feest vieren en daarom is er genoeg te doen voor het jongere publiek.
Naast een strandvakantie en het uitgaansleven is Bali aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Het hoogtepunt van het eiland zijn de schitterende rijstvelden. Op het eiland kom je schitterende rijstvelden tegen die je nergens anders op de wereld tegen zult komen. De meest bekende plekken zijn Jatiluwih en de Tegalalang rijstvelden. In de toeristenbestemming Ubud dat centraal op het eiland ligt vind je veel villa’s waar je midden in de rijstvelden kunt blijven overnachten.
Nog meer schitterende natuur vind je in het noorden van het eiland bij Kintamani. In Kintamani is ook de Batur vulkaan te vinden met het mooie en indrukwekkende kratermeer. Je kunt hier een excursie boeken. Tot slot behoort Bali tot een populaire bestemming, omdat Indonesië een geschikt land is om een rondreis te maken. Vrijwel alle rondreizen zullen ook op Bali komen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren