Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Kamperen in Frankrijk is goedkoop

Kamperen in Frankrijk is goedkoop
Beoordeel dit artikel

Kamperen kan goedkoop en vaak willen mensen ook niet te veel betalen. Als je duur wilt kamperen kun je beter niet gaan naar landen als Kroatië of Denemarken. Dit zijn landen waar je veel geld betaalt voor een tent, caravan of vouwwagen. Als je wilt gaan voor een goedkoop land waar je voordelig kunt kamperen is Frankrijk een kampeerland bij uitstek. Frankrijk is op financieel vlak het meest interessante land voor de kampeerder. Dit bleek uit een onderzoek van de ANWB.

Naast Frankrijk zijn ook Portugal, Zweden en Finland voordelige opties, maar Frankrijk steekt er eigenlijk met kop en schouders boven uit. Als je naar Italië gaat betaal je over het algemeen wel wat meer, maar de kwaliteit is er vaak wel naar. Bovendien heb je bijna de garantie dat het altijd mooi weer is in Italië. Uiteraard is het afhankelijk van de periode, want natuurlijk kan het ook slecht weer zijn in veel Italiaanse gebieden, maar over het algemeen is het tijdens de zomer goed uit te houden onder de Italiaanse zon.

Een ander land dat naast Frankrijk goed uit de bus kwam, wat het aanbod interessante en betaalbare campings betreft, is Tsjechië. De Oost-Europese landen staan natuurlijk bekend als een gebied waar je goedkoop kunt kamperen, alleen is het aanbod er vaak vrij beperkt. Dat geldt echter niet voor een land als Tsjechië, daar is volgens de ANWB voldoende aanbod.

Als je op zoek bent naar een camping in Italië of een camping in Frankrijk dan zijn camping des Arcades (Frankrijk) en camping pian di Boccio (Italië) absolute aanraders.