Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Op een avontuurlijke safari vakantie?

Op een avontuurlijke safari vakantie?
Beoordeel dit artikel

 Veel mensen associëren een safari met een lokale gids in een grote jeep door de natuur rijden opzoek naar wilde dieren. Er zijn tegenwoordig veel meer en andere safarimogelijkheden om de Afrikaanse natuur te verkennen. Bijvoorbeeld een self-drive Tanzania safari, een treinsafari, boot-kanosafari of een wandelsafari. Daarnaast kunt u uw safari ook zelf samenstellen.

De self-drive safari
De klassieke safari is waarbij men, zoals hierboven wordt aangegeven, op een soort groepsreis gaat en de safari verkent in een grote jeep. Echter is er natuurlijk ook de mogelijheid om alleen of met uw gezin op safari te gaan. Het kost natuurlijk veel tijd en geld aan voorbereidingen zoals het regelen van een accommodatie en een geschikte auto. Echter kunt u natuurlijk ook voor kiezen een touroperator in te schakelen die deze zaken onder andere voor u regelt.

Wandelsafari
Bent u een echte avonturier en houdt u wel van een beetje spanning? Dan is een wandelsafari de ideale keuze voor u. Zoals het al een beetje verklapt wandelt u door het park heen tussen de wilde dieren, het is hierbij dus ook van belang veel kennis van de natuur en wilde dieren te hebben. Daarnaast is het ook verstandig voor uw veiligheid een gewapende, professionele gids in te huren waarmee u deze safari af kunt leggen.

Boot-kano-treinsafari
Houdt u meer van een ontspannen safari waarop u op uw gemak de natuur en dieren kan ontdekken? Dan is wellicht een boot-,kano-, of treinsafari iets voor u. Er zijn een groot aantal wildparken waarbij u per boot of kano het landschap kan ontdekken. Daarnaast biedt het ook de ideale gelegenheid om de dieren van dichtbij te benaderen. Parken die dit onder andere aanbieden zijn de Okavango Delta in Botswana of de Mana Pools National Park in Zimbabwe. Dit is uiteraard ook niet zonder gevaar, aangezien het gevaar zich niet alleen op land bevindt. Ga daarom ook niet alleen op pad maar huur hierbij ook een ervaren gids in.

Houdt u echt van een ontspannen safari dan kunt u kiezen voor een treinsafari, bijvoorbeeld de Rovos die van Nairobi naar Mombassa rijdt. Hier kunt u onderweg genieten van het prachtige landschap en ondertussen een hapje of drankje nuttigen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren