Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Op reis naar de sneeuw

Op reis naar de sneeuw
Beoordeel dit artikel

De winter komt eraan en als er, net als de afgelopen jaren, weinig sneeuw valt in Nederland dan is het misschien wel een goed idee om een wintersport vakantie te boeken. Er zijn heel veel plekken waar je goed kunt skiën en snowboarden tijdens je kerstvakantie. Mocht het echter wel gaan sneeuwen in Nederland dan heb je er als wintersporter nog steeds weinig aan, want er zijn hier niet echt pistes waar je van kan genieten met je ski’s of snowboard. De wintersport plaatsen worden vaak gezocht aan de hand van de aprés ski mogelijkheden en natuurlijk de piste mogelijkheden.

Voor de jongeren geldt vaak dat het belangrijk is dat er goede aprés ski mogelijkheden zijn, want die houden er wel van om te aprés skiën. De top 10 populairste bestemmingen als het neerkomt op de beste plaatsen met aprés ski mogelijkheden zijn: Gersos, Ischgl, Krischberg in Tirol, Mayrhofen, Saalbach-Hinterglemm, Sankt Anton am Arlberg, Sölden, Val d’isère, Val Thorens en Westendorf. Dit zijn plekken waar de aprés ski scène het grootste is.

Voor de wat ouderen mensen of mensen die op zoek zijn naar rust zijn deze bestemmingen dan waarschijnlijk ook niet het beste. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en als je dus wilt genieten van een rustige wintersport vakantie dan is dat ook heel goed mogelijk om ergens anders hene te gaan zonder al teveel extra te hoeven te betalen ten opzichte van de hierboven genoemde plaatsen. Je kunt je wintersport vakantie op verschillende plekken op het internet vinden. Vaak kun je bij de meeste prijs vergelijkers de beste prijzen vinden. Daarnaast kun je op de meeste websites ook wel vinden hoe de pistes er dit jaar bij staan en hoe de sneeuw op dat moment is. Zo kun je een goed overwogen keuze maken met waar je naar toe wilt gaan.