Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Safari seizoenen

Safari seizoenen
Beoordeel dit artikel

Je wil graag op safari en je kunt eigenlijk geen keuze maken met waar je heen wilt. Kijk eerst voordat je gaat goed naar de verschillende data die er zijn. Als het regenseizoen is dan zullen er een hoop dieren zijn die moeilijker te vinden zijn dan tijdens een seizoen van droogte. Tijdens een seizoen van droogte scharen de dieren zich bij elkaar naar de enige plek met water en zal het voor iemand op safari makkelijker zijn om de dieren te spotten.

Voor een safari Tanzania is januari een perfect tijdstip. In januari is het namelijk droog in deze landen en zullen de dieren naar die ene plek toekomen met water. Daarnaast is er rond deze tijd ook de wereldberoemde trek van zebra’s en gnoes.

In mei is het bijvoorbeeld een beter idee om te kiezen voor een safari Zambia, omdat het in mei in deze regio droog is. Het is in mei dan ook geen goed idee om op safari te gaan in Oost-Afrika. De regenperiode is dan hier aan de gang. Mocht je hier toch dan wel heen willen dan is het een goed idee om te kijken naar eventuele campings die open zijn, want als ze al open zijn kun je er waarschijnlijk voor een lage prijs heen gaan.

Juli tot en met september is een ideale periode om op safari te gaan. Een bijzonder iets tijdens deze periode is de Masai Mara in Kenia waar gnoes migreren via de rivieren. Het enige grote nadeel is echter wel dat het ontzettend druk is tijdens deze periode en dat het dan ook allemaal net een stukje duurder zal zijn dan een andere periode.

Mocht je in december weg willen op safari dan is dat ook prima mogelijk in Oost-Afrika. De omstandigheden zullen prima zijn tijdens deze periode en het is dan droog in Oost-Afrika.