Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Thailand: het land van de glimlach

Thailand: het land van de glimlach
Beoordeel dit artikel

 Thailand biedt de vakantieganger een interessante mix van een traditierijke historie, prachtige natuur en levendig toerisme. Ga je in Thailand vakantie vieren ontdek je de dynamische steden Bangkok en Chiang Mai, de prachtige natuur rond Kanchanaburi en de heerlijke tropische stranden van Koh Chang en Koh Samet. Ga op een olifant door de jungle, ontmoet monniken en race in een Tuk Tuk door de straten.

Ligging en locatie

Het koninkrijk Thailand ligt in Zuidoost-Azië. Het is vanaf Schiphol naar de hoofdstad Bangkok twaalf uur vliegen. Thailand grenst in het westen aan Myanmar en in het oosten aan Laos en Cambodja. Het uiterste zuiden, het schiereiland Malakka, grenst aan Maleisië. Tevens ligt het zuiden van Thailand aan de Golf van Thailand. Het land kent overwegend een tropisch klimaat met een natte (moesson) en een droge periode. Het noorden van Thailand is dicht bebost en bergachtig. Verder naar het zuiden verandert het landschap in een rivierengebied. Het schiereiland Malakka bestaat uit een bergketen dat begroeid is met tropisch regenwoud.

Bangkok: de hoofdstad

Bangkok is de hoofdstad en, met ruim acht miljoen inwoners, de grootste stad van Thailand. Het ligt in het zuiden van Thailand, aan de rivier de Chao Phraya die uitmondt in de Golf van Thailand. Bangkok heeft voor iedere toerist wel iets te bieden. Het heeft een zeer uitgebreid winkelaanbod, hotels voor iedere portemonnee en een dynamisch nachtleven. Tevens zijn er veel culturele en historische bezienswaardigheden te vinden, zoals paleizen, tempels en musea. Bekende toeristische trekpleisters zijn: het Koninklijk Paleis, de tempels Wat Pho en Wat Arun, het nationaal museum en het Vimanekpaleis.

Kanchanaburi en de brug over de River Kwai

De stad Kanchanaburi ligt 125 kilometer ten noordwesten van Bangkok op de plek waar de rivieren Kwae Noi en Mae Khlong samenkomen. In de Tweede Wereldoorlog werd op deze plek door duizenden dwangarbeiders een brug gebouwd die onderdeel deel was van de beruchte Birma-spoorlijn. Bij de constructie van deze spoorlijn verloren veel arbeiders het leven. De brug dankt zijn bekendheid vooral aan de film “The Bridge on the River Kwai”. Dit rivierengebied behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Thailand, met groene valleien en zeven indrukwekkende watervallen. Je kunt er kajakken, vlotvaren, fietsen of een ritje maken op de rug van een olifant. Vanuit Bangkok vertrekken er speciale toeristentreinen naar dit gebied.

Ayutthaya: een plaats vol historie

Ayutthaya ligt honderd kilometer ten noorden van Bangkok en is de voormalige hoofdstad van het koninkrijk. Het historisch park is de grote trekpleister van de stad. Het is een complex van tempels, paleizen en beelden en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot de mooiste tempels behoren de Wat Chai Watthanaram en de Wat Phra Si Sanphet. De levensgrote in Ayatthaya Boeddhabeelden zijn haast niet te missen. Tot de bekendste behoren de Phanan Choeng (19 meter hoog) en het liggende beeld Lokayasutharam (37 meter lang). Verder kent Ayutthaya veel interessante musea, zoals het Nationaal Museum en het Million Toy Museum.

Sukothai: centraal gelegen

Sukothai is eveneens een voormalige hoofdstad en ligt in het midden van Thailand. In tegenstelling tot Ayutthaya, waar veel tempels en paleizen verloren zijn gegaan, zijn deze in Sukothai juist goed bewaard gebleven. De verzameling tempels is zeer indrukwekkend en wordt wel eens vergeleken met de Angkor Wat tempels in Siem Reap (Cambodja). De meeste en de mooiste bezienswaardigheden kun je vinden in het Sukhothai Historical Park. De Wat Mahathat is de mooiste en meest populaire tempel van Sukothai. De architectuur van deze regio is heel goed terug te vinden in de bouw van de tempels van Sukothai.

Chiang Mai: parel van het noorden

De stad Chiang Mai ligt in het noorden en is de tweede grote stad van Thailand. Chiang Mai wordt omgeven door een schitterende natuur en er is ontzettend veel te zien en te doen. In de stad vind je meer dan driehonderd tempels, waarvan de Wat Phratat Doi Suthep en de Wat Chedi Luang de bekendste zijn. Als je naar Thailand komt om dieren te zien dan is de Chiang Mai Zoo (met panda’s en koala’s) een aanrader evenals het olifantentrainingskamp van Mae Sa. In Chiang Mai kun je uitstekend winkelen. Met name de Night Bazaar heeft een grote aantrekkingskracht op het publiek. Verder staat Chiang Mai bekend om de kookcursussen die je er kunt volgen. Dit is een ideale manier om de Thaise keuken te leren kennen.

Koh Chang en Koh Samet: tropische stranden

Koh Chang en Koh Samet zijn eilanden gelegen in de Golf van Thailand. Met hun zilverwitte zandstranden zijn deze eilanden ware tropische paradijsjes. Naar Koh Chang en Koh Samet kun je het beste gaan als je een echte strandvakantie wilt. De eilanden bezitten minstens tien verschillende stranden, elk met hun eigen sfeer en karakter. Zo zijn er: echte familiestranden, afgelegen stranden en stranden met veel barretjes en restaurants. De watersportliefhebber kan zeker zijn hart ophalen op Koh Chang en Koh Samet. Je kunt er onder meer: duiken, snorkelen, surfen, suppen, kajakken, zeilen en zwemmen. Wil je eens wat anders zien dan strand? Op Koh Chang kun je naar de Klon Pu waterval, een scootertocht maken over het eiland of naar het Tree Top Adventure Park, waar je over boomtoppen loopt.

Met Djoser rondreizen door Thailand

De reisorganisatie Djoser organiseert groepsreizen naar meer dan honderd landen, waaronder Thailand. Als je houdt van veel individuele vrijheid in combinatie met het gemak van groepsreis dan moet je bij Djoser zijn. Het vervoer en het verblijf wordt allemaal voor je geregeld. Alle rondreizen worden begeleid door een enthousiaste en deskundige reisbegeleiding. Er zijn verschillende rondreizen mogelijk door Thailand met een verschillend aantal reisdagen. De hiervoor genoemde hot spots kunnen onderdeel uitmaken van het reisprogramma en zullen één of meerdere dagen bezocht worden. Daarnaast bevatten de reizen ook nog enkele opties, zoals het maken van een trektocht. De rondreizen door Thailand kunnen in ieder jaargetijde gemaakt worden. Het is ook mogelijk om een vakantie in Thailand te combineren met buurlanden als Laos en Cambodja.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren