Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Vakantie Griekenland

Vakantie Griekenland
Beoordeel dit artikel

Griekenland heeft een interessante geschiedenis. Officieel heet het de Helleense Republiek. Griekenland bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland. De eilanden zelf vormen 20% van het landoppervlak van Griekenland. Aan het noorden grenst Griekenland aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. De grootste eilanden van Griekenland zijn Rodos, Lesbos, Kretaen Euoboea. In 1874 is Griekenland omgetoverd tot republiek. De bekendheid moet Griekenland voornamelijk hebben van zijn geschiedenis.

In 2011 had Griekenland 10 miljoen inwoners. Twee derde van de Grieken woonde toendertijd in de stedelijke gebieden en zelfs een kwart ervan woonde in of rondom Athene. Enkele bekende steden in Griekenland zijn, Piraeus, Athene, Korinthe, Volos en Larisa. De Griekse beschaving zou rond de jaren 4000 v.Chr. tot 1000 V. Chr begonnen zijn. Griekenland werd in die tijd geregeerd door een hoop verschillende leiders. De tweede wereldoorlog was ook voor de Grieken geen pretje. Het werd in 1941 werd het door de landen Italië, Duitsland en Bulgarije bezet.

Voor de mensen die een vakantie boeken is het feit dat het aan de Middellandse zee ligt wel een van de belangrijkste dingen. Ze gaan dan vaak naar de eilanden in de Ionische zee en Kreta.. Daarnaast zijn ook de bezienswaardigheden een toeristische trekpleister. Hierbij moet je denken aan de Akropolis van Athene, Delphi of de berg Athos. Toerisme draagt ook voor een groot gedeelte bij aan de Griekse economie. Voor 15% van het inkomen is Griekenland afhankelijk van het toerisme. Op het moment dat het toerisme dus achteruit gaat zal het een flinke klap zijn voor de economie van Griekenland. Dit heeft de Europe Uniek ook wel gemerkt in de afgelopen jaren. Dus als je je steentje wilt bijdrage aan Griekenland zelf dan is het makkelijkste om gewoon een te boeken. Het draagt namelijk bij aan de economie, want 15% een hoop.