Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Vijf bijzondere plekken in Spanje die nog niet op je lijstje staan

Vijf bijzondere plekken in Spanje die nog niet op je lijstje staan
Beoordeel dit artikel

Als je aan een vakantie in Spanje denkt, dan leg je al vrij snel de link met steden als Barcelona, Madrid en Valencia. En wil je een goedkope vakantie, dan is een last minute Spanje en haar kustplaatsen meestal ook een goede optie. Uiteraard biedt het land van de sinaasappel veel meer dan de Sagrada Familia, de Ramblas en Lloret de Mar.

Het oude vissersdorp van Barcelona

Vlak buiten Barcelona ligt de zogeheten voorstad Barceloneta. In dit oude vissersdorpje bevinden zich tal van authentieke restaurants en levendige bars. Daarnaast biedt Barceloneta een prachtig strand met wandelpromenade waar je volledig tot rust kunt komen.

De geheime tuinen van Madrid

In de hoofd- en grootste stad van Spanje wonen ruim 6 miljoen Madrilenen. Naast de vele historische en moderne gebouwen vind je in Madrid ook het grootste stadspark ter wereld, Madrid Rio genaamd. Dit 150 hectare grote natuurgebied is ontworpen door Nederlandse architecten en bevat zelfs een aangelegd strand.

Citrusplantages in Andalusië

Ten oosten van Malaga ligt het prachtige natuurgebied Las Alpujarras, dat bekend staat om Siera Nevada en de citrusplantages. De prachtige valleien en de oude cultuur maken van dit gebied een uitzonderlijk mooie plek.

De doodskust

Hoewel zijn bijnaam anders doet vermoeden is de Cabo Finisterre echt wel een bezoekje waard. In de uiterste linkerhoek van Spanje reikt deze granietheuvel zo’n 600 meter in de hoogte. Een plek met een overweldigende blik op de Atlantische oceaan die je het gevoel geeft op de rand van de wereld te staan.

Rust op Ibiza

Wie van een feestje houdt, zal zich op Ibiza geen minuut vervelen, maar dit eiland biedt veel meer dan stranden, discotheken en restaurants. In Cala Llentrisca heerst rust. Het helder blauwe water van de zee en het parelwitte strand doen je even vergeten dat je in Europa bent.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren