Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Dagje weg naar Essen

Dagje weg naar Essen
Beoordeel dit artikel

Bezienswaardigheden in Essen

Vroeger draaide in Essen alles om kolen en staal. Inmiddels is de stad flink verandert. Het is een moderne stad geworden waar een hoop te doen is. Jaarlijks gaan veel Nederlanders naar Essen om er lekker te winkelen of museums te bezoeken. Zo is er het museum folkwang aan de museumplatz 1, waar u tal van moderne kunst kunt bekijken. Elke dinsdag tot en met zondag open van 10 tot 18 uur. De toegangsprijs voor volwassene is 5 euro en die van kinderen 3.5 euro. Een bezoekje aan de dom van Essen is ook zeker te moeite waard. Dit is een bisschopskerk die u helemaal gratis kunt bezoeken. Als u van bezoekjes houdt, pak dan ook de rwe turm mee. Dit is 1 van de hoogste gebouwen van Essen. Het gebouw staat op de 31ste plek van hoogste gebouwen in Duitsland.
Aan de Haraldstraße, 45133 Essen vindt u nog een oud landhuis van bijna 150 jaar oud waar ook veel touristen een bezoekje aan brengen.

Winkelen in Essen

Het Duitse Essen overtreft qua winkel aanbod gemakkelijk te Nederlandse steden. Er is een enorm aanbod aan winkels en ook heel veel diversiteit. Sinds kort vindt je in Essen ook de Primark Essen, de winkel is een stuk groter dan de Primark winkels in Nederland. Naast de Primark zijn er nog veel andere grote kleding zaken te vinden en naast kleding zijn er uiteraard nog een hoop ander soort winkels te vinden. De reden dat er zoveel winkels zijn is dat Essen dient als de winkel stad voor het hele roergebied. Ook komen er dus elke dag veel Duitsers naar Essen om eens lekker uitgebreid te winkelen.

Koopzondag

Het Duitse Essen kent geen vaste koopzondag. De winkels zijn dus ook niet alle zondagen geopend. Kijk daarom als je Essen op zondag wilt bezoeken, altijd even of het koopzondag is. Meestal is dit namelijk maar enkele keren per jaar en dan kan het erg druk zijn. Wanneer u niet van drukte houd is het dus aan te raden om op een andere dag te gaan.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren