Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Deurkrukken

Deurkrukken
Beoordeel dit artikel

Het meest voorkomende deurbeslag is waarschijnlijk toch wel de deurkruk. Bij de deurkruk maak je gebruik van een klink om de deur open te doen. Deze deurkrukken zijn misschien wel het meest voorkomende deurbeslag, maar er is zoveel keuze in de verschillende deurkrukken dat u alsnog heel veel keuze en origineel kunt zijn. Doordat er zoveel keuze is, is er ook altijd wel eentje te vinden die bij uw eigen deur past.

De deurkrukken worden gemaakt van verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld deurkrukken in onder andere platinum, nikkel, brons, goud of zelfs met ebbenhout. Heeft u een moderne of een klassieke deur? Dat maakt niets uit, aangezien er voor welke deur wel een bij passende deurkruk te vinden is.

Het materiaal is niet het enige waar de deurkrukken in kunnen verschillen. Zo kan u bijvoorbeeld ook een ronde rozet gebruiken. Een ronde rozet is het voorwerp waar de klink aan vast zit, waar u vaak de sleutel in doet wanneer er een slot op de deur zit. Deze kan dus bijvoorbeeld een ronde vorm hebben, maar hij kan bijvoorbeeld ook rechthoekig zijn. Daar zit dus ook veel verschil in.

Er zijn dus veel verschillende manieren om een deurkruk samen te stellen, waarschijnlijk veel meer dan u in de eerste instantie dacht. Het is goed om te weten dat deze mogelijkheden bestaan, zodat u helemaal uw eigen deurkruk kan ontwerpen die precies bij uw eigen deuren past. Naast dat een mooie deurkruk natuurlijk mooi staat, kan het ook uw interieur helemaal afmaken. Heeft u een moderne woonkamer? Dan is het ook leuk om moderne deurkrukken hiervoor te gebruiken. Heeft u veel gouden versiersels in uw keuken? Dan kunt u voor de keukendeur een mooie deurkruk gebruiken met een gouden kleur. Naast de kleur kan het ook uitmaken of je een ronde of een vierkanten rozet gebruikt. Zo maakt u met een vierkanten rozet een hele andere uitdrukking dan met een ronde rozet.