Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Heeft u al een goedkope smartphone of wilt u deze gaan aanschaffen?

Heeft u al een goedkope smartphone of wilt u deze gaan aanschaffen?
Beoordeel dit artikel

 Er zullen maar weinig mensen meer in Nederland zijn die geen mobiele telefoon hebben, van jong tot oud gaan we bijna niet meer op pad zonder onze telefoon. Ook het aantal gebruikers van de smartphone groeit explosief en de vraag naar de goedkope smartphone groeit dan ook nog steeds. De meest bekende smartphones zijn die van Apple en Smasung. We kennen allemaal de iPhone en de Galaxy modellen. Nu is het zo dat dit niet de goedkoopste modellen zijn en het is dan ook goed om te weten dat het ook anders kan.
Kijken we naar de Samsung Galaxy dan zien we dat deze draait op het besturingssysteem Android. Dit besturingssysteem is echter ook beschikbaar op vele andere modellen en een aantal zijn al verkrijgbaar voor nog geen honderd euro. Dit is een heel verschil als we kijken naar het aanschafbedrag van de Galaxy. Nu is het natuurlijk zo dat er dan wel een verschil is in mogelijkheden en het is dan ook raadzaam om voor de aanschaf uw eigen eisen goed op een rij te zetten. Wat verwacht u van een telefoon en wat wilt u er allemaal mee gaan doen?

De smartphone is er in vele merken en modellen

Er zijn wel honderden modellen van de smartphone en de keuze is dus groot. U dient als eerste de keuze voor een besturingssysteem te maken. Zoals we al aangaven is de keuze bij Android erg groot. Daarnaast zijn er ook smartphones op de markt met Windows en iOS als besturingssysteem. De keuze daarin is kleiner, het is zelfs zo dat iOS alleen gebruikt wordt bij de iPhones. Toch kunt u hier ook op gaan besparen als u bijvoorbeeld zou kiezen voor niet het nieuwste model maar voor bijvoorbeeld de voorloper.
Dit kan u zo honderden euro’s schelen en ook alle apps werken nog op dit model en voor de meeste Nederlanders zijn de mogelijkheden ook ruim voldoende. Naast het besturingssysteem dient u ook rekening te houden met de opslagcapaciteit en de camera. Gaat u veel foto’s maken of video’s dan heeft u een betere camera nodig en een grotere opslagcapaciteit. Zet dit dus eerst goed op een rij voordat u een nieuwe smartphone gaat aanschaffen.