Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Originele kerstcadeaus voor leergierige kinderen

Originele kerstcadeaus voor leergierige kinderen
Beoordeel dit artikel

 Wil je graag meedoen aan de cadeau festijnen van de maand december en toch geen nutteloze cadeaus geven aan je kinderen? Dan heb jij vast iets aan een paar educatieve cadeau tips! Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen mini laboratorium met laboratorium inrichting voor het doen van simpele proeven?

Educatieve tijdschriften

Er zijn tegenwoordig genoeg leerzame tijdschriften voor kinderen op de markt die leerzame onderwerpen uitleggen en toelichten. Hiermee zijn je kinderen wel een tijdje zoet. Nog een voordeel van een tijdschrift abonnement: je kinderen krijgen met een abonnement elke maand een cadeautje in de brievenbus!

Microscoop

Dit cadeau met een tintje nerd erin is voor de echte ontdekkers. Hoe ziet de wereld eruit op monoculair niveau? Dit cadeautje is overigens niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo zijn er een handjevol kunstenaars die kunst maken op monoculair niveau door bijvoorbeeld hun tranen onder de microscoop te leggen (echt een tip, het ziet er prachtig uit!). Tevens hoeft een microscoop niet duur te zijn: ze zijn deze week nog in de aanbieding bij de Aldi!

Educatieve spellen

Tijdens het spelen leren over geschiedenis, wiskunde of maatschappij? Probeer eens een leuk bord of kaartspel waarbij kinderen zelf antwoord moeten geven op leerzame vragen. Bijvoorbeeld de Quiz it junior kaartspellen die verkrijgbaar zijn in de Quest shop. Deze spellen zijn leuk voor het hele gezin en kunnen bijvoorbeeld ook in de auto worden gespeeld om de kinderen bezig te houden.

Creatieve cadeaus

Als je de creativiteit in je kinderen naar boven wilt halen zijn er op dit vlak ook een hoop leuke cadeaus verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een set om kaarsen mee te maken, bakstenen te bakken om hier vervolgens een huis mee te metselen of het maken van sieraden? Deze cadeaus zijn tijdloos en goed voor het creatief brein!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren