Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hoe start je vandaag nog een blog?

Hoe start je vandaag nog een blog?
Beoordeel dit artikel

Geld verdienen met een blog? Klinkt als een goed idee niet waar. Maar weet je al hoe je moet beginnen? Als blogger wil je je natuurlijk zo weinig mogelijk bezig zijn met het technische aspect van een website. Problemen wil je zoveel mogelijk voorkomen om de lol van bloggen er in te houden. Je begint uiteindelijk een blog omdat je het leuk vind om te schrijven en niet omdat je het leuk vind om te programmeren. Het is daarom verstandig om je eerst goed te te verdiepen in de mogelijkheden. Zodat je weet waar je aan toe bent. Dit artikel geeft antwoord op de vraag “Hoe maak je een blog?’’.

Er zijn verschillende platformen waarop je een blog kunt maken. In dit uitgebreid artikel behandelen we het WordPress content management systeem en het alternatief Wix. Lees snel verder om vandaag nog te beginnen met bloggen. Je zult zien dat het allemaal makkelijker is dan je denkt.

WordPress is de meest veelzijdige manier om een blog te starten.

WordPress stelt jou als gebruiker in staat om een geavanceerde blog te runnen van een eigen domeinnaam. Je hebt hiervoor eerst een domeinnaam en hosting pakket nodig. Daarna dien je WordPress te downloaden van hun .org site en te installeren op het hosting pakket. Dit proces kost gemiddeld 30 minuten.

Wat heb je nodig voor een blog?

Een domeinnaam. Als eerste dien je een domeinnaam te kiezen. Als je geen idee hebt wat voor jou een geschikte domeinnaam is dan kun je gebruik maken van een domeinnaam generator. Hier geef je aan in welke markt jouw bedrijf zich bevind. Daarna zal de generator met allerlei voorstellen komen. Een .NL domeinnaam kost gemiddeld 12 euro per jaar.

Een hosting pakket. Een hosting provider regelt het technische gedeelte van het bloggen voor je. Als je een hosting pakket afneemt bij SiteGround, dan ben je gemiddeld 4 euro per maand kwijt. Dit is in feite alles wat je nodig hebt. Mocht je hulp nodig hebben, dan kun je technische ondersteuning vragen bij jouw hosting provider. Zorg ervoor dat je hosting provider op z’n minst cPanel aanbiedt. Dit gebruiksvriendelijke controlepaneel is van onschatbare waarde voor beginners.

Download WordPress. Als je bij de webhost Siteground een pakket hebt afgenomen dan kun je gebruik maken van het cPanel. Klik op WordPress en volg daarna de nieuw getoonde instructies. Het is eigenlijk niks meer dan een 1-klik installatie methode. Mocht jouw webhosting provider deze optie niet aanbieden, dan dien je WordPress handmatig te downloaden.

Wix is een prima alternatief.

Heb jij geen zin in het aanschaffen van een eigen hosting pakket. Wix is in die situatie een prima alternatief voor een gratis website maken. Let wel op. Wix is in principe een gratis blogging dienst. Maar vergeet niet dat jouw website in feite eigendom is Wix. Je hebt daarnaast beperkte rechten met betrekking tot het aanpassen van de blog. WordPress gaat een stap verder. Maar Wix is tegenwoordig een goed alternatief voor diegenen die gewoon een simpele blog willen maken.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren