Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hoe tweedehands spullen verkopen?

Hoe tweedehands spullen verkopen?
Beoordeel dit artikel

Het is voor veel ouders waarschijnlijk een vertrouwd probleem. De kinderen groeien snel op waardoor de kleding te klein wordt en ze met ander speelgoed gaan spelen. Je kunt de gebruikte spullen op zolder of in de garage bewaren maar dat neemt veel plek in. Het is daarom verstandiger om dit te doneren aan een goed doel of natuurlijk gewoon te verkopen.

Dat brengt nog wat geld in het laatje en zo kun je bijvoorbeeld een leuk dagje uit hebben of het ‘investeren’ in nieuwe kleding of speelgoed kopen. Er zijn verschillende kanalen waar je spullen kunt verkopen. Je kunt bijvoorbeeld op een tweedehandsbeurs of rommelmarkt gaan staan. Het internet biedt echter gemakkelijkere mogelijkheden zoals Facebook, Kapaza.be of Marktplaats.nl.

Belangrijk is dat je eerst nadenkt wat je wilt verkopen en wat je liever nog even opzij wilt leggen. Het kan natuurlijk dat je spullen met emotionele waarde liever eerst aan een familielid of vriendin uitleent. Maak voor het gemak een verkoopoverzicht met de spullen en welk bedrag je er graag voor terug zou ontvangen. Dit is de prijs die je nastreeft bij onderhandelingen met kopers.

Tip: Omschrijf feitelijk en juist
Om onnodige afspraken en e-mails te vermijden is het belangrijk dat je advertentie genoeg en juiste informatie bevat. Het heeft geen zin om een koper voor te liegen want daar kun je problemen mee krijgen. Als er schade aan kleding of het speelgoed is, kun je dit beter gewoon netjes vermelden. Andere gebreken of belangrijke informatie behoren ook tot een advertentie.