Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Leren hoe je een WordPress website maakt.

Leren hoe je een WordPress website maakt.
5 (100%) 1 vote

Het onder de knie krijgen van WordPress is de makkelijkste en goedkoopste manier om jouw website op het internet te krijgen. Deze kennis stelt jou in staat om een online business of persoonlijke website te starten. Wat je voor een website je wilt gaan maken maakt niet uit. Met WordPress kun je bijna alles bouwen wat je maar kunt bedenken. Dit artikel legt de basis uit. Met als doel om jouw start op het internet te versnellen.

Waarom WordPress het beste content management systeem is.

WordPress is de perfecte keuze voor zowel een persoonlijke als zakelijke website. Veel Nederlanders denken dat een website maken duizenden euro’s kost. In praktijk bieden marketing bureau’s simpele diensten aan die je eenvoudig zelf ook kunt doen. Je bespaart met WordPress heel veel geld. Daarnaast ben je 100% zelf in controle.

De eerste stappen van het maken van een website.

Het eerste wat gedaan moet worden is een investering in een web hosting pakket en domeinnaam. Je hebt hosting pakketen vanaf 4 euro per maand bij SiteGround. SiteGround is een professionele hosting provider die verschillende hosting pakketen op Nederlandse servers aanbiedt. Bij deze provider installeer je WordPress binnen een paar seconden via het cPanel controlepaneel. Mocht deze dienst niet beschikbaar zijn dan kun je WordPress ook handmatig installeren.

De installatie van WordPress op een hosting pakket wordt in deze WordPress website (https://www.youtube.com/watch?v=55QpKrfo644) uitgebreid uitgelegd.

Het ontwerpen van de WordPress Site.

Na de succesvolle installatie van WordPress is het tijd om aan de slag te gaan met het ontwerpen van de website. Binnen het wp-admin gedeelte vind je een grote verscheidenheid aan kant-en-klare website ontwerpen. Deze ontwerpen worden WordPress templates genoemd. Je installeert ze middels een klik op de knop. Thema’s zijn over het algemeen makkelijk aan te passen. Mocht je ervaring hebben met HTLM of CSS dan is het ook mogelijk om helemaal zelf een template te maken. Een WordPress thema aanpassen is echter een stuk makkelijker. Op de website themeforest.net vind je talloze professionele thema’s mocht je nog niet het juiste thema kunnen vinden in de gratis directory.

Vul jouw WordPress site.

Als eenmaal WordPress op jouw domein is geïnstalleerd dan kun je helemaal los gaan met het vullen van de website. Je hoeft alleen maar in te loggen op je admin panel en beginnen met het verkennen van de omgeving! De linkerkant van de admin pagina biedt je alle nodige opties om een ​​website te maken waar trots op kunt zijn

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren