Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Mediation in Nederland

Mediation in Nederland
Beoordeel dit artikel

 Mediation is een bekend alternatief voor een justitieel proces tijdens een scheiding. In plaats van te werk gaan met advocaten gaat u samen op zoek naar een schikbare oplossing. Mediators hebben veel voordelen ten opzichte van een rechtelijk proces, en u zult met een veel fijner gevoel uit elkaar gaan.

Hoe werkt mediation?

Een mediator is een onafhankelijk persoon, die the “man-in-the-middle” word van de gesprekken. In plaats van elkaar te bevechten gaat u samen om de tafel zitten met een bemiddelaar. De mediator begeleid het gesprek, maar zorgt ervoor dat u samen tot een oplossing komt. Er worden sessies georganiseerd, op kort termijn, zodat de scheiding snel afgehandeld kan worden.

Voordelen van een mediator

Een mediator biedt 2 belangrijke voordelen boven een rechtelijk proces. Het bespaard u veel meer tijd, aangezien een rechtelijk proces maanden kan aanhouden. Een mediator regelt een stuk of 3 tot 5 sessies, en daarna is de scheiding afgerond. En het bespaard u geld, want u betaald met 2 partijen 1 mediator, in plaats van beide 1 advocaat.

Beter voor de kinderen

Mediation biedt ook aparte services, zoals bijvoorbeeld een kinder coach. Bemiddeling bij scheiding is zeker gewenst als er kinderen in de familie zitten. De emoties kunnen hoog oplopen voor een kind. Hij/zij snapt slecht wat er gaande is en wordt uit zijn of haar comfort zone gehaald. Misschien moet het kind zelfs verhuizen of krijgt het te maken met nieuwe leefomstandigheden omdat er minder geld verdient wordt. Kortom, het kind moet centraal staan. Een ouder moet nooit het kind de dupe laten worden van zijn of haar problemen. Het kan namelijk ook in uw nadele vallen als dit niet doet. een kind kan een kant gaan kiezen, en dat hoeft niet uw kant te zijn. Er wordt door een kind snel nar een schuldige gezocht, en dat is vaak papa of mama. Dit kan hele vervelende gevolgen hebben zoals permanent uitwonendheid bij een van de ouders.

All about mediation, Gouda

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren