Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Nationale Staalbouwdag 2015: wat staat er op de planning?

Nationale Staalbouwdag 2015: wat staat er op de planning?
Beoordeel dit artikel

 Nationale staalbouwdag komt er weer aan. Op 1 oktober 2015 is het naar alle waarschijnlijkheid Nationale staalbouwdag. Op deze dag presenteren verschillende bedrijven nieuwe ideeën en methoden voor het produceren, spuitgieten en ontwerpen met staal. De bedoeling is dat bedrijven geïnspireerd worden om anders na te denken over staal en de productie hiervan.

Nieuwe locatie

Op Nationale staalbouwdag komen veel bedrijven samen die in de staalsector werken. Het is dus ook een ideale dag om bij te kletsen met elkaar en connecties op te doen. De dag zal plaatsvinden aan het IJ in Amsterdam in de kromhouthal en dat is voor het eerst. Er komen onder andere sprekers die veel kennis hebben van het product en de sector om de nieuwste ontwikkelingen door te spreken met de aanwezigen. Verder zal er gesproken worden over de laatste trends in de sector.

3D printen

Onder andere Milan Veljkovic zal aanwezig zijn. Deze TU hoogleraar gespecialiseerd in staal- en hybride constructies zal dieper ingaan op het onderwerp staalconstructies. Arup Amsterdam zal ook een afgevaardigde sturen om het te hebben over een redelijk nieuw onderwerp, namelijk het 3D printen van staal en de mogelijkheden daarvan.

Groningen

Ook de actualiteiten zullen niet onbesproken worden gelaten. Onder andere de aardbevingen in Groningen hebben voor de staalsector een hoop kansen te bieden. Om bewoners daar te helpen moeten er innovatieve ideeën worden bedacht voor het probleem. Jeroen Rijnhart van het EPI-kennis centrum zal samen met Fokko Oldenhuis van de Rijksuniversiteit Groningen en Rudi Roijakkers van ABT Wassenaar de aanwezigen hier over bijpraten. Het gaat dan voornamelijk over het zoeken van versteviging van de bestaande gebouwen in de provincie Groningen die aardbeving bestendig zijn en het bouwen van nieuwe woningen die tegen de schokken bestand zijn. Het thema van de dag zal zijn ‘Op de schaal van staal’ waardoor het onderwerp van de aardbevingen in Groningen perfect bespreekbaar is.
Na het informatieve gedeelte is er een vakbeurs waarop zestig bedrijven staan die de aanwezigen kunnen interesseren met hun nieuwste producten en ideeën.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren