Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Outplacement, wat is het?

Outplacement, wat is het?
5 (100%) 1 vote

Stelt u zich voor: u wordt door uw werkgever geroepen naar zijn kantoor. De werkgever begint met een leuke inleiding en draait nog even om het belangrijke nieuws heen, maar u weet precies wat u te wachten staat. Het zat er al een tijdje aan te komen. U wordt ontslagen door uw werkgever. Als een van de laatste dingen bied uw werkgever u de mogelijkheid op outplacement aan. Wat moet u nu doen? Outplacement, wat is dat?

In veel gevallen is een ontslag onverwacht. Het is dan ook een grote schok wanneer u het nieuws ontvangt van de werkgever. Dit is het begin van een vervelende en lastige periode. Maar uw werkgever zei nog iets over outplacement. Sinds 2014 is de werkgever verplicht geworden om outplacement aan te bieden. Maar er is nog meer veranderd op gebied van outplacement.

Wanneer het outplacement voorstel naar voren komt heeft u als werknemer niet langer de mogelijkheid dit aanbod af te wijzen. Een outplacement aanbod bent u sinds 1 januari 2016 verplicht te accepteren. Nu wordt gedwongen vier weken loon afgetrokken, of u een beroep doet op outplacementbegeleiding of niet.

De genoemde situatie hiervoor behandeld de eerste twee fasen van het verloop van het outplacement. U heeft een aanbod ontvangen en deze geaccepteerd. De volgende fase is de uitvoering van de outplacement begeleiding. De outplacement begeleiding kent een maximumduur van 12 maanden met een minimum van 20 uren outplacement begeleiding voor de werknemer. U heeft als werknemer de keuze de uren outplacementbegeleiding zelf in te delen.

Als laatste heeft de werknemer de optie een outplacementkantoor te kiezen. Een belangrijke criteria waar naar gekeken wordt is de afstand van het outplacementkantoor. Het is mogelijk te kiezen voor een outplacementkantoor dichtbij, outplacement Ucare heeft meer dan 25 vestigingen.

Outplacement is niet alleen een goede zaak voor de werknemer, ook is het goed voor de organisatie en de werkgever. Outplacementbegeleiding helpt de zaken op orde te zetten en alles overzichtelijk en binnen de deadlines geregeld te hebben. Beide partijen profiteren hiervan. Vervolgens helpt outplacementbegeleiding de relatie tussen werknemer en werkgever soepel te beëindigen zodat beide partijen op goede voet verder kunnen. Als laatste versterkt het outplacement aanbod de imago van de organisatie.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren