Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Visuele communicatie blijft belangrijk

Visuele communicatie blijft belangrijk
Beoordeel dit artikel

Visuele communicatie was altijd al belangrijk, maar vandaag de dag belangrijker dan ooit. Waarom? Lees het in dit artikel.

Waarom is visuele communicatie belangrijk?

Mensen zijn visueel ingesteld. Afbeeldingen blijven dan ook sneller hangen dan grote lappen tekst aan informatie. Je hebt het vast al vaker gehoord: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Een boodschap is dan ook sneller te begrijpen als deze visueel wordt gemaakt. Hiernaast denken we ook in beelden. Is datgeen wat je wilt communiceren al visueel? Dan neemt men dit makkelijker op. We nemen visuele informatie namelijk zo’n 600.000 keer sneller op. Ook speelt een visueel beeld direct in op de emoties van mensen. In deze tijd is dat laatste erg belangrijk, vooral voor bedrijven. Om de consument aan je te binden is het belangrijk dat er wordt ingespeeld op emoties. Maak dus leuke visuele content die er echt uitspringt en speel zo in op de emoties van de consument als bedrijf!

Vormen van visuele communicatie

Er zijn erg veel verschillende vormen van visuele communicatie. Tegenwoordig zijn video’s erg populair. Op Facebook zien we bijvoorbeeld meer video’s voorbij komen dan teksten. Deze video’s kijken gemakkelijk weg en zijn dus gemakkelijker tot ons te nemen dan lappen tekst. Een groot deel van deze video’s zijn ook vaak animatievideo’s. Deze video’s worden gemaakt om moeilijkere verhalen in een paar seconden duidelijk te krijgen. Infografics werken hiernaast ook erg goed om een verhaal kracht bij te zetten. Door middel van inforgrafics komt een verhaal echt tot leven en wordt de boodschap meteen duidelijk gepresenteerd. Een trend die we naast video’s vaker zien terugkomen is de toepassing van LED. Door middel van LED verlichting krijgt de visuele communicatie van bijvoorbeeld een bedrijf echt kracht. Binnen no-time wordt er een sterk presentatie neergezet.

De boodschap is dus duidelijk, visuele communicatie blijft belangrijk!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren