Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Voordelig personeel werven via een vacaturebank?

Voordelig personeel werven via een vacaturebank?
Beoordeel dit artikel

Yes, het bedrijf waar jij werkt groeit. Je bent verantwoordelijk voor het werven van personeel en je wilt de openstaande vacature uitzetten.

Op internet zijn er duizenden mogelijkheden, maar waar haal je het meeste rendement uit het vacatures plaatsen. Je kunt kijken naar een gratis vacaturebank waar je niets betaald voor het online zetten van je vacature of slechts een zeer bescheiden vergoeding van luttele euro’s.

Waar moet je rekening mee houden bij het werven van de nieuwe medewerker?

Gratis lijkt mooi maar een website moet wel bereik hebben in de arbeidsmarkt. Check daarom dan altijd of er wel veel actuele banen worden geplaatst, want actuele banen lokken werkzoekenden.

Ook moet een vacaturebank gebruiksvriendelijk zijn ingericht, zodat je snel de baan online kunt plaatsen want jij kost ook geld. Je tijd is kostbaar en daarom wil je tegen zo weinig mogelijk tijd zo veel mogelijk rendement behalen. Een gebruiksvriendelijke website helpt je om tijd te besparen.

Waar kun je nog meer je vacature uitzetten?

Niet alleen vacaturebanken helpen je bij het vinden van een medewerker, maar ook via social media kun je de juiste kandidaten vinden. Bij het werven van personeel draait het erom dat je jouw vacature onder de aandacht brengt waar de doelgroep zicht begeeft.

Probeer je dus in te denken waar jouw ideale kandidaat zich begeeft op het internet. Daar op die plek wil jij de vacature tonen. Verschillende social media en niche netwerken kunnen dan uitermate geschikt zijn! Maar nogmaals, let op dat je de vacature uitzet op de plaatsen waar je verwacht waar de nieuwe medewerker zich begeeft.

Het doormeten van resultaten is ook belangrijk

Als je werkt voor een kleine organisatie zal het niet zoveel uitmaken, maar voor grote bedrijven is het handig als je bijhoudt waar de meeste respons vandaan kwam. Op die manier bouw je kennis en expertise op die je een volgende keer weer kunt inzetten.

Tip voor de vacaturetekst

Als je een vacature tekst plaatst let dan op dat je niet alleen informatie over de vacature zelf plaatst maar ook zoekwoorden toevoegt die de potentiële medewerker kan gebruiken met het zoeken. Op deze manier vergroot je de kans om gevonden te worden Trefwoorden opnemen in de vacature vergroot dus de kans op werk.