Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Voorwaarden voor een succesvolle vergadering

Voorwaarden voor een succesvolle vergadering
Beoordeel dit artikel

In bijna alle werksectoren wordt er vergaderd. Dit is nodig om alle werknemers op de hoogte te blijven stellen van de in’s en out’s van het bedrijf. Het hangt wel van de organisatie hoe vaak en in welke setting er vergaderd wordt, maar dat deze meetings af en toe plaats vinden is gegarandeerd.
We kunnen je een aantal stappen weergeven die leiden tot een succesvollere vergadering wanneer je hier aan mee doet.
Voordat een vergadering plaats vindt kun je het beste letten op de agenda. Het is wel belangrijk dat deze er is en het moet voor elke deelnemer duidelijk zijn wat er in staat. Zijn alle agendapunten duidelijk? Zo kun je voorkomen dat je mee doet aan een vergadering zonder het doel te weten. Soms worden er van te voren bepaalde afspraken gemaakt, in de trant dat de werknemers bepaalde acties of functies hebben. Dit is belangrijk om te weten aangezien je dan een duidelijk overzicht hebt van wie wat kan zeggen. Het is ook handig om van te voren in te schatten hoelang ieder punt gaat duren zodat de tijd die voor de vergadering staat goed ingedeeld gaat worden. Sowieso is het belangrijk je goed voor te bereiden op een vergadering, zoals het verzamelen van relevante achtergrondinformatie. Het is goed om van te voren te weten of je daadwerkelijk een bijdrage kunt leveren. Het is echter wel fijner wanneer een agenda niet te groot is; je kunt beter vaker vergaderingen plannen omdat informatie dan beter verspreid wordt en je meer up-to-date kunt blijven.
Wanneer de vergadering plaats vindt hebben we nog een aantal tips voor je. Een belangrijke hiervan is dat je discipline toont. Dit betekent dat je op tijd verschijnt en dat je aandachtig luistert naar anderen zonder hen in de reden te vallen. Houdt je aandacht erbij en stel gerichte vragen wanneer dit nodig is. Uiteraard moet je er ook op letten je telefoon op de stille modus te zetten.
Als je tijdens de vergadering wat gaat zitten kun je het beste je zinnen kort maar krachtig houden. Op deze manier lukt het je de aandacht van het publiek vast te houden. Probeer je verder positief te houden in je uitspraken; geef geen ongezouten kritiek maar zorg voor zorgvuldige uitspraken.
Wanneer je een vergaderruimte wil huren kun je terecht Vergadering in Utrecht. Er zijn verschillende ruimten met hun eigen specifieke kenmerken en je kunt er ook workshops volgen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren