Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Waarom online marketing?

Waarom online marketing?
Beoordeel dit artikel

Marketing is heel belangrijk voor het bereiken van nieuwe klanten en het creëren van klantloyaliteit. Nu heb je natuurlijk traditionele marketing maar er is ook nog online marketing. Online marketing is van groot belang aangezien het sneller is, effectiever, en in veel gevallen goedkoper. Waarom dat zo is wordt nader toegelicht.

Heel specifiek doelgroep bereiken

Met online marketing kun je heel specifiek en doelgericht jou doelgroep bereiken. Dit komt omdat online marketing de mogelijkheid geeft om prospects op verschillende manieren te targetten. Prospects is de doelgroep die nog niet eerder in aanraking is geweest met je product/dienst. Op deze manier kun je heel gemakkelijk nieuwe bezoekers genereren.

Groot bereik

Online is het bereik natuurlijk ook een stuk groter. Niet alleen kun je mensen van overal op de hele wereld bereiken, ook is het een stuk sneller. Daarnaast kan je aanwezigheid creëren op elk device en elk gewenst moment. Of het nou een telefoon is, een laptop, computer of tablet. Al deze devices gebruik je op verschillende momenten.

Waar voor je geld

Als de juiste strategie op de juiste manier wordt ingezet kan je hier een groot rendement uit halen. Je kan via het internet namelijk veel gerichter te werk gaan en kunt alles goed analyseren en bijhouden.

Initiatieven gelijk testen

Wanneer er iets nieuws wordt bedacht en wordt uitgevoerd is het heel belangrijk om te weten of het goed aanslaat en of er gebruik van wordt gemaakt. Door middel van online marketing is er heel makkelijk de mogelijkheid om dit soort zaken te testen zodat er geen geld verspilt wordt.

Tweerichtingsverkeer

Ook is er tweerichtingsverkeer mogelijk. De klanten kunnen heel makkelijk betrokken worden bij je merk. Voornamelijk door middel van social media. Interactie met de klant zorgt ervoor dat je klantloyaliteit creëert en de betrokkenheid vergroot.

Buiten deze voordelen zijn er ook nog een heleboel technieken hoe online marketing toegepast kan worden. Denk bijvoorbeeld aan affiliate marketing en e-mail marketing. Door deze vele methoden die er zijn kan er een goede marketingstrategie worden gekozen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren